'Sincere'  - zuiver, puur, oprecht

 

Een collega heeft een andere kijk op de zaak, of een klant overvalt je met bezwaren. Je zit even niet op één lijn, maar je wil toch samenwerken. Hoe overwin je grote verschillen? Hoe transformeer je een lastig gesprek tot een verbindende en constructieve ontmoeting? De sleutel is: sincere listening.

 

Simon Groen’s masterclass is geen beginner-cursus luisteren, maar een kennismaking met één van de meest geavanceerde gespreksvaardigheden. Het vermogen om te luisteren zonder interpretatie is de sleutel tot de hoogste vorm van samenwerking. Met de luitster- en vraag-technieken van ‘sincere listening’ kun je onder andere:

 

  • Gemakkelijker omgaan met lastige of vermoeiende gesprekspartners.
  • Veel effectiever samenwerken en overeenstemming bereiken.
  • Slagvaardiger zijn, en tegelijkertijd de relatie versterken in plaats van verzwakken.

 

In deze masterclass laat Simon Groen je eerst op humoristische wijze zien hoe ontzettend lastig het is om zuiver te luisteren. Intelligentie, ervaring en creativiteit lijken eerder in de weg te zitten dan te helpen. Daarna laat hij zien hoe het anders kan. Door middel van slimme ervarings-oefeningen komen de technieken binnen handbereik. Je ontdekt hoe avontuurlijk de combinatie van luisteren en de juiste vragen stellen kan zijn. In plaats van passief, onderdanig of vermoeiend wordt luisteren een hernieuwde bron van inspiratie en succes.

 

Laat je verrassen door de subtiele, maar soevereine kracht van ‘sincere listening’. Na deze masterclass zal geen gesprek meer hetzelfde zijn!

 

“Listen sincerely and you will hear that people only say two things: ‘Please’ or ‘Thank you’” – Marshall Rosenberg.